Säätiö

Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiö edistää ja tukee pitkäjänteisesti koulutusta ja tutkimusta, ympäristönsuojelua, kulttuuria ja yhteiskunnallista toimintaa Suomessa. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla henkilökohtaisia palkintoja ja apurahoja yksityishenkilöille ja yhteisöille, jotka tieteellisen työn tai muun yleishyödyllisen toiminnan kautta edistävät säätiön tarkoituksia.

Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiö jakaa pitkäjänteisiä apurahoja ja avustuksia innovatiivisille piloottihankkeille. Avustusten tulee olla merkittäviä sekä säätiölle että vastaanottajille. Seuraamme aktiivisesti avustustuksiamme ja mittaamme projektien onnistuneisuutta.

Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiön merkittäviin auvustuksensaajiin kuuluvat muun muassa Taideyliopisto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Luonnon- ja riistanhoidonsäätiön ja Baltic Sea Action Groupin yhteinen JÄRKI-hanke sekä opiskelijavaihtoyhteisöt Brittingham-Vikings ja SCANCOR-Harvard.

Kunniapalkinto

Göran Ehrnroothin 100-vuotispäivän kunniaksi säätiön kunniapalkinto perustettiin vuonna 2005. Kunniapalkinto myönnetään pitkäaikaisesta ja merkityksellisestä työstä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi, kunnianosoituksena elämäntyöstä, jossa palkitun toiminta on kattanut koko suomalaisen yhteiskunnan ja sisältänyt kansainvälistä toimintaa.

Louise ja Göran Ehrnrooth Säätiön kunniapalkinto on jaettu 12 kertaa. Muun muassa presidentti Martti Ahtisaaren perustama konfliktinratkomisjärjestö CMI ja taloustieteen professori Bengt Homström ovat saaneet säätiön kunniapalkinnon.

Säätiön puheenjohtaja Georg Ehrnrooth ojentaa kunniapalkinnon Erkki Liikaselle vuonna 2019.

Tunnustuspalkinto

Vuodesta 2020 jakaa säätiö tunnustuspalkinnon, joka annetaan henkilölle tai yhteisölle, jonka lupaava uraauurtava toiminta tieteen, kulttuurin tai laajemmin yhteiskunnan saralla edistää suomalaista yhteiskuntaa ja samalla herättää kansainvälistä kiinnostusta.

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin muistopalkinto

Säätiö jakaa myös vuotuisesti jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin muistopalkinnon, joka jaetaan pääesikunnan esityksen mukaan esimerkillisten johtajaominaisuuksien omaavalle sotilaalle.

Ehrnrooth-säätiöt

Louise & Göran Ehrnrooth Säätiö on yksi neljästä Ehrnrooth-säätiöstä. Ne ovat merkittäviä suomalaisen tieteen ja kulttuurin tukijoita, jotka jakavat vuosittain apurahoja yli kuuden miljoonan euron arvosta. Muut Ehrnrooth-säätiöt ovat: Ella & Georg Ehrnroothin säätiö, Magnus Ehrnroothin säätiö ja Mary & Georg C. Ehrnroothin säätiö.